Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель УПЦ зустрівся із Першим заступником Голови Верховної Ради України

28 березня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій прийняв у своїй резиденції на території Києво-Печерської Лаври Першого заступника Голови Верховної Ради України Ірину Геращенко та радника Президента України Юрія Богуцького.

На зустрічі також були присутні Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський та Броварський Антоній та голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ єпископ Ірпінський Климент.

На початку зустрічі Ірина Геращенко передала Його Блаженству особисту подяку Президента України Петра Порошенка за миротворчу місію Української Православної Церкви та її внесок у звільнення з полону українських військовослужбовців.

У свою чергу, Митрополит Онуфрій підкреслив, що Українська Православна Церква залишається на позиціях відстоювання мирного врегулювання військового конфлікту на Сході України, закликає до пошуку порозуміння і надалі буде всіляко сприяти звільненню українських воїнів з полону та підтримуватиме мирне цивільне населення, яке постраждало внаслідок бойових дій.

Також учасники зустрічі обговорили питання деструктивної діяльності Міністерства культури України, пов’язаної з блокуванням реєстрації статутів єпархій та інших структур Української Православної Церкви.

Присутні домовилися про подальші ініціативи щодо співпраці Церкви і держави на благо українського народу.

news.church.ua