Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. У Демидівці відбувся Різдвяний благодійний концерт

22 січня за благословенням митрополита Рівненського та ОстрозькогоВарфоломія, в смт. Демидівка відбувся четвертий РІЗДВЯНИЙ БЛАГОДІЙНИЙ КОНЦЕРТ ДЛЯ ДІТЕЙ-ІНВАЛІДІВ Демидівського району. Організатором даного дійства вже традиційно стали парафіяни місцевого Свято-Іоанно-Богословського храму УПЦ.
Основною ідеєю цьогорічного концерту була думка про те, що всі люди являються дітьми Господніми. І, незалежно від життєвих обставин, потрібно всі події сприймати через призму Промислу Божого. Адже, якщо жити за подібним християнським принципом – у житті зовсім не залишається місця для розчарування, розпачу та відчаю. І особливо про це потрібно пам’ятати батькам, котрі виховують дітей з обмеженими можливостями.
Про те, що виховання хворої дитини не є причиною для відчаю та самозабуття, свідчила чудова фотовиставка «Красивою бути легко…». Саме така думка наштовхнула прекрасних фотохудожників Юлію Докторову та Ольгу Грінблат, а також стиліста-візажиста Юлію Королевич до створення цієї фотовиставки. Жінки з радістю погодилися на презентацію свого надбання під час благодійного концерту, тож всі бажаючі мали можливість дізнатися історію 17-ти чудових жінок, котрі зуміли поєднати у своєму житті виховання дитини з інвалідністю та повноцінне щасливе життя.
Цьогорічний захід відрізнявся різноманітністю гостей. Тож, одразу після початку концерту та виступу місцевого церковного хору, на сцену піднялися вихованці воскресної школи Млинівського Свято-Вознесенського жіночого монастиря. Діти здивували присутніх професійною грою на бандурах, та прекрасним виконанням чудових колядок і пісень.
Одними з основних гостей заходу стали представники громадської організації «Джерело життя» з м. Луцьк. Ці надзвичайно талановиті люди показали виставу «Язиката Хвеська». Мало хто з присутніх під час виступу зумів стримати сльози. Крім того, щиро сподіваємось, що люди, котрі звикли нарікати на життя за найменшої дрібниці, переосмислять свої життєві погляди. Адже учасники «Джерела життя» – це люди з обмеженими можливостями, котрі об’єдналися у творчу групу з метою самореалізації та підтримки обездолених. Тож, дивлячись на ту любов до життя, котру продемонстрували ці гості – напевно, кожен проаналізував та переосмислив своє ставлення та сприйняття багатьох речей.
Порадував виконанням авторських пісень переможець всеукраїнського конкурсу бардів, поет та композитор Леонід Бедрунь, виконавши кілька пісень та віршів чудового змістовного наповнення.
Також авторські пісні презентував настоятель Свято-Іоанно-Богословського храму прот. Василій Іванейко.
Чудовим співом порадував присутніх дует сім’ї Бобрових – гості виконали сучасні колядки під акомпонемент гітари.
Звичайно, що під час Різдвяного концерту не обійшлося без чудового вертепу, учасниками котрого стали дорослі прихожани місцевого храму, та театралізованої сценки на Різдвяну тематику. Також уже традиційно до заходу долучився намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, митрополит Вишгородський та Чорнобильський Павел. Від імені Владики в залі вручили подарунки всім присутнім діткам – шоколадки з зображенням обителі.
Ну і головне – під час четвертого РІЗДВЯНОГО БЛАГОДІЙНОГО КОНЦЕРТУ ДЛЯ ДІТЕЙ-ІНВАЛІДІВ Демидівського району традиційно збиралися кошти для допомоги діткам з обмеженими можливостями. Тож за допомогою скриньки у залі а також небайдужих людей, котрі перерахували кошти перед концертом вдалося зібрати 13125 гривень. З них 3600 грн. – це пожертва небайдужих людей з Рівного та Києва, а 9525 грн. – кошти зібрані в залі. Сума допомоги для кожної з п’яти обраних дітей склала 2625 гривень. Звичайно, це не є кошти шалених масштабів, проте вони переповнені людською любов’ю, добротою та милосердям.
З Божою допомогою захід вдалося реалізувати. У процесі підготовки концерту було багато перепон та спротиву. Але вкотре переконуємось – якщо справа угодна в очах Божих – ніщо не зможе стати на заваді її реалізації. Тож залишається сподіватися, що започаткований чотири роки тому РІЗДВЯНИЙ БЛАГОДІЙНИЙ КОНЦЕРТ ДЛЯ ДІТЕЙ-ІНВАЛІДІВ і через рік і ще багато років поспіль збиратиме під одним дахом небайдужих людей, котрі, заради примноження Різдвяної радості готові ділитися своєю добротою. Ці слова є девізом концерту. Тож дуже хочеться, щоб вони стали життєвим кредо кожного жителя Демидівщини та України вцілому.