Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЧАЇВ. Тисячі паломників 1 січня вклонилися мощам преподобного Амфілохія Почаївського

 

Цього дня у обителі пройшли святкові Божественні літургії та хресний хід з мощами Преподобного

1 січня 2017 року духовенство та паломники під час урочистих богослужінь у Свято-Успенській Почаївській Лаврі традиційно вшанували пам’ять преподобного Амфілохія Почаївського. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Почаївської Лаври.

Після всенічного бдіння, акафіста преподобному та невеликої перерви у Спасо-Преображенському соборі Лаври рівно опівночі розпочалася перша нічна Літургія.

Святкову пізню Божественну літургію очолив митрополит Хустський і Виноградівський Марк. Йому співслужили: митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, митрополит Почаївський Володимир, єпископ Конотопський і Глухівський Роман, єпископ Ірпінський Климент, єпископ Луцький і Волинський Нафанаїл та гості обителі у священному сані. Зі словом проповіді до присутніх звернувся єпископ Ірпінський Климент.

Після закінчення Літургії раку з нетлінними мощами преподобного Амфілохія урочистим хресним ходом було перенесено до Печерного храму. У Спасо-Преображенському соборі вони знаходилися з 30 грудня, кожен мав змогу прикластися до них.

Владика-намісник обителі, митрополит Володимир, подякував усім присутнім за соборну молитву, привітав зі святом та побажав: «Сьогодні в священний і воскресний день, і в дні предпразнства Різдва Христового, бажаю вам Преосвященні владики, дорогі отці, браття та сестри, миру, радості, здоров’я і щоб сяйво Віфлеєма  просвітило наш розум і серце, щоб ми подібно очевидцям тієї славної події, постійно прославляли Спасителя світу Христа, Який прийшов на землю, щоб спасти людській рід».