Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МИКОЛАЇВ. Предстоятель відвідав Вознесенську єпархію УПЦ

 

8 січня, у післясвято Різдва Христового, день Собору Пресвятої Богородиці, Предстоятель Української Православної Церви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в храмі Христа Спасителя м. Южноукраїнськ (Миколаївська область).

Його Блаженству співслужили: Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, єпископ Бородянський Варсонофій, єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій, а також духовенство УПЦ.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Наприкінці Літургії було звершено величання святу Собору Пресвятої Богородиці.

Після відпусту від імені усіх присутніх за богослужінням єпископів, духовенства і мирян до Його Блаженства зі словом вітання звернувся єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій.

Насамкінець Архіпастир привітав православних вірян зі світлими Різдвом Христовим та благословив усіх.

«Ми приїхали на Миколаївщину з пастирським візитом та для того, щоб поділитися радістю святкування Різдва Христового, — сказав у своєму коментарі місцевим ЗМІ Блаженніший владика. — Це сімейне свято, але у нас християнська родина велика. Тож ми у ці дні всі одне з одним спілкуємося і дякуємо Богові за ті милості, які Він післав нам через своє пришестя на землю».

Його Блаженство ще раз побажав усім жителям Миколаївської області та України миру та Божого благословення.

«Миколаївщина – це житниця України, це прекрасна земля, на якій живуть чудові працьовиті люди, — зазначив Предстоятель. — Ми бажаємо її жителям Божого благословення у всіх їхніх справах і починаннях. Бажаємо, щоб Бог послав мир і на Миколаївську землю, і на всіх нас, тих, хто живе не тільки в Україні, а й в усьому світі. Зі святом! З Різдвом Христовим!».

news.church.ua