Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель УПЦ благословив відкриття щорічного благодійного свята «Різдвяний вертеп»

 

7 січня, у день свята Різдва Христового, у Національній опері України імені Т.Г.Шевченка відбулося чотирнадцяте традиційне дитяче свято «Різдвяний вертеп-2017». Святковий захід був організований для дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів і для тих, хто не має можливості святково зустріти Різдво Христове.

Організаторами «Різдвяного вертепу» виступили волонтери Синодального відділу УПЦ у справах молоді та благодійної організації «Молодість не байдужа».

Урочисте відкриття свята благословив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Його Блаженство привітав усіх з Різдвом Христовим, благословив волонтерів і висловив організаторам слова подяки. На заході Предстоятеля супроводжував голова Синодального молодіжного відділу УПЦ єпископ Обухівський Іона.

Митрополичу ялинку відвідали юні гості з декількох областей, зокрема Житомирської, Херсонської, Київської. Близько 400 дітей приїхали з відділених міст на різдвяне свято до столиці.

Для всіх присутніх було проведено святкову виставу. Творчий колектив «Троїцький» провів благодійний концерт. Дітей чекав фокусник – переможець «Україна має талант» – а також жонглери й акробати. Після концертної програми діти отримали солодкі подарунки, для тих, хто приїхав здалеку, був підготований обід. Для гостей з Херсонської області організована екскурсія столицею.

news.church.ua