Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Священики єпархії передали кошти на лікування бійця АТО

Священнослужителі Горохівського і Мар’янівського благочинь єпархії передали 21 тис. грн. на лікування українського військовослужбовця жителя с. Галичани Горохівського району – Сергія Судніка. Про це повідомляє сайт Горохівського благочиння Волинської єпархії

«Сергій повернувся з передової з важкою хворобою – повітряною гангреною руки, після якої пережив  уже  16 операцій. Поки що лікарі не наважуються давати жодних втішних прогнозів. Завдяки небайдужості вірян, у церквах Горохівського і Мар’янівського благочинь  на угодну Богові справу зібрали 21 200 гривень», – йдеться у повідомленні.

«У середу, 25 січня, священики Юрій Зарафутдінов і Олексій Дзіндзя,  напередодні 16-ї операції, перерахували кошти на картку мами Сергія у Горохівському відділенні ПриватБанку», – зазначають на сайті Горохівського благочиння.

Варто зауважити, що подібні заходи в Волинській єпархії відбуваються не вперше. Зокрема, для потреб української армії в храмах Української Православної Церкви на Волині регулярно збирається гуманітарна допомога. Також ряд священиків ведуть постійну капеланську службу, перебуваючи з волинськими військовиками на передовій.