Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛЬВІВ. Голова єпархіального відділу у справах сім’ї священик Михаїл Коник разом із сім’єю організували родинне святкування з дитиною-сиротою

19 грудня в день пам’яті святителя Миколая, Мирлікійського чудотворця, голова єпархіального відділу у справах сім’ї священик Михаїл Коник разом із сім’єю після Богослужіння організували родинне святкування з дитиною-сиротою.
Мама хлопця померла ще 9 років тому, а батько відмовився від нього ще коли йому було 2 роки. Дитина зараз навчається у одному із ліцеїв Дрогобича.
Як розповідає о. Михаїл, з хлопчиком познайомилися 3 роки тому. В той час дитина закінчила школу-інтернат і поступив на навчання в ліцей. Оскільки в нього не було статусу і матеріальної допомоги він не отримував, жодних виплат у нього не було. Дуже часто жив впроголодь. Він вирішив повернутися в інтернат, але не навчатися, а вночі, щоб таємно проникнути в їдальню, звідти він виніс печиво, сік. Він просто хотів їсти. Через що він опинився в суді. Ось тоді ми і познайомилися…Пройшов час і хлопчик змінився. Ми допомогли йому виробити всі потрібні документи і всі можливі матеріальні допомоги.
З нагоди свята Миколая дитині-сироті подарували солодощі та вишиту сорочку.