Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Духовенство Деснянського благочиння передало Вифлеємський Вогонь Миру т.в.о. голови Деснянської РДА

26 грудня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія духовенство Деснянського благочиння та скаути Національної організації скаутів України завітали та передали т.в.о. голови Деснянської РДА Віктору Крохмалюку Вифлеємський Вогонь Миру, який з кожним днем наближення до Різдва Христового зігріває все більше сімей в усьому світі.
Церемонію звершують в рамках давньої традиції передавати Вифлеємський Вогонь Миру в оселі людей напередодні Різдва Христового. Вифлеємський Вогонь Миру започаткувала у 1986-му році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. Цю благородну справу одразу ж взяли в свої руки скаути. Щороку представники ORF та скаути беруть вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його в усі країни. Вифлеємський Вогонь Миру потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання, мандрує із Заходу на Схід, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового.
Скаути НОСУ першими з українських скаутів долучились до передачі вогню 20 років тому. Вифлеємський Вогонь Миру є запорукою об’єднання української громади. І усі українці, які запалюють свічку, об’єднуються в любові та щирому очікуванні Світлого Христового Різдва та зігріваються в благодатних променях слави Божої.