Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

УЖГОРОД. Відбулась перша зустріч Православного сімейного клубу

25 грудня, з благословення Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського, у храмі cвятителя Іоанна, архієпископа Шанхайського і Сан-Франциського, що у м. Ужгороді, відбулась перша в історії Мукачівської єпархії зустріч Православного сімейного клубу.
Відкриття Православного сімейного клубу пройшло за безпосередньою і активною участю владики Феодора.
Зустріч підтримали і молодіжні єпархіальні організації з Ужгорода, Мукачева, Перечина, а також ряд священнослужителів та учасники і переможці фотоконкурсу “Моя сім’я – дарунок Бога”.
Під час зустрічі правлячий архієрей Мукачівської єпархії архієпископ Феодор грунтовно висвітлив наступні теми: “Розум чи серце. Чим керуватись при виборі супутника в житті”, “Реальність сьогодення. Моя половинка вдома, а я в храмі”. Не менш вагомою частиною спілкування стала рубрика “Письмове запитання”: кожен охочий отримав відповідь на те, що його цікавило.
Під час зустрічі відбулась церемонія нагородження переможців фотоконкурсу “Моя сім’я – дарунок Бога”, про що вже повідомив наш сайт раніше.
Наприкінці зустрічі Владика висловив подяку відділу у справах сім’ї увіреної єпархії. Архіпастир запевнив, що відтепер подібні зустрічі проводитимуться регулярно, наразі в Ужгороді при храмі Святителя Іоанна та у Мукачево при кафедральному соборі на честь Почаївської ікони Божої Матері.
Завершилась зустріч чаюванням за пісною трапезою та неформальним спілкуванням.

– Під час однієї зустрічі із молоддю я сказав, що любові не існує. Поясню вам сенс цих слів. На превеликий жаль, у нас немає правильних понять про любов чи то ж кохання. Аксіома: любов – поняття вічне. А чи вічна любов, коли після одруження молоді пари розлучаються за кілька місяців? Часто в людях панує егоїзм. Коли людина каже «Як я люблю те чи інше», то вона любить не «те чи інше», а себе, своє его, те, що дає насолоду й задоволення. Наскільки людина тонко, егоїстично ставиться сама до себе!

Як тоді можна підключити розум і серце, щоби правильно вибрати чоловіка чи дружину? На що ми розраховуємо, коли обираємо розумом: щоб він чи вона були красиві, щоб у майбутньому ми мали перспективу кращого матеріального стану, мали певне майно (будинок, квартира). Ці планування є нормальними, вони не є гріховними. А якщо вибирати не розумом, а серцем – тут криється найголовніша помилка людей: серце говорить людині чи пристрасть? Людина побачила свого обранця і не може жити без нього, вона не їсть, не спить, готова будь-що зробити для своєї половинки, думає про неї день і ніч, не може нічого робити – хіба це серце? Потрібно пам’ятати, що справжню любов можна розрізнити через призму жертовності. Любов завжди є жертва! Тому любов існує, але не та про яку ми частіше за все чуємо, бо вона є егоїстичною, а любов щира, самовіддана, відверта й розчинена Христовою любов’ю, – зазначив під час спілкування з молоддю архіпастир.