Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

УМАНЬ. Предстоятель УПЦ освятив храм на честь всіх святих

23 жовтня, у Неділю 18-ту після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в храмі на честь Всіх святих міста Умань.

Перед початком богослужіння Предстоятель УПЦ звершив освячення новозбудованого храму.
Його Блаженству співслужили: Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонафан, митрополит Черкаський і Канівський Софроній, митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн, намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври митрополит Почаївський Володимир, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Іриней, архієпископ Уманський і Звенигородський Пантелеімон, архієпископ Яготинський Серафим, єпископ Ірпінський Климент, єпископ Бородянський Варсонофій, а також клірики єпархії та гості парафії в священному сані.

Під час Малого входу Предстоятель удостоїв настоятеля Всіхсвятського храму протоієрея Олександра Смагла богослужбової нагороди – права служіння літургії з відкритими Царськими вратами до «Отче наш».

Після читання Євангелія Блаженніший владика звернувся до численної пастви зі словом проповіді.

Після одпуста правлячий архієрей Уманської єпархії архієпископ Пантелеімон звернувся зі словом вітання до Його Блаженства та всіх присутніх.

На згадку про богослужіння Преосвященний владика вручив у дар Предстоятелю ікону Божої Матері «Скоропослушниця».

Слово вітання та подяки Архіпастирю також виголосив ктитор Всіхсвятського храму, директор Уманського тепличного комбінату Микола Гордій. В свою чергу, вітаючи настоятеля і громаду з визначною подією у житті парафії – освяченням храму, Блаженніший Митрополит Онуфрій удостоїв благодійників церковних нагород і благословив усіх.

news.church.ua