Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Релігійна громада УПЦ села Чудниця вкотре виграла суд у Київського патріархату

18 жовтня Господарський суд Рівненської області скасував рішення державного реєстратора про реєстрацію права власності новоствореної громади Київського патріархату на церковний будинок. Про це повідомляє кореспондент СПЖ.

Власне, боротьбу за хату на церковному подвір’ї представники Київського патріархату розпочали відразу після рейдерського захоплення храму. У січні 2015 року Красносільська сільська рада, до якої входить село Чудниця Гощанського району, видала дозвіл новоствореній громаді Київського Патріархату на виготовлення землевпорядної документації під будівлю храму та житлового будинку.

У свою чергу, правозахисник Рівненської єпархії Української Православної Церкви, вивчивши дане питання, подав позов до Господарського суду про скасування неправомірного рішення сільради.

«На той момент, насправді, віряни УПЦ не мали необхідних документів, які б підтвердили їхнє право власності на церковне майно. Знаючи це, сільська рада просто скористалась ситуацією. Тому мною були підняті всі можливі архіви, віднайдено наряди по будівництву, знайдено рішення по землі за дев’яності роки – усі ці докази дали вагомий результат, і відтепер будинок знову належить тим, хто його будував», – коментує правозахисник