Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Злочинці пограбували декілька храмів — вкрали навіть пожертви для онкохворих дітей

 

Вже декілька років в Рівненській області вандали грабують храми УПЦ, жоден зі злочинів не був розкритий.

Два храми Острозького благочиння Рівненської єпархії УПЦ було пограбовано в ніч із 21 на 22 жовтня 2016 року. Постраждали церкви у двох сусідніх селах – Сіянці та Тесів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Рівненської єпархії.

«У зв’язку із напруженою ситуацією із пограбуванням храмів у єпархії, – розповів благочинний Острозького району протоієрей Олександр Максим’юк, – і віряни, і священики стараються слідкувати за церквами і щоночі обходять прихрамову територію. Так і було виявлено цей злочин».

Варто зазначити, що тільки за минулий рік було здійснено більше двадцяти актів вандалізму та пограбувань храмів на території Рівненської області, жоден зі злочинів не був розкритий, а злочинці не отримали належного покарання.

Як повідомив отець благочинний, староста Свято-Миколаївського храму с. Тесів помітив виламані двері у паламарку і зателефонував у поліцію. Працівники правоохоронних органів з’ясували, що із церковної каси зникла значна сума коштів. Також зловмисники спорожнили скриньку із пожертвами для онкохворих дітей.

Аналогічну ситуацію було виявлено і в Свято-Георгіївському храмі с. Сіянці. Настоятелю місцевого храму зателефонував благочинний уже після того, коли стало відомо про злочин у Тесові. Священнослужитель прийшов до церкви і теж виявив сліди зламу.

В обох випадках у церквах крадії хоч і вчинили безлад та забрали всі гроші із кас та скриньок з пожертвами, втім, ані церковне начиння, ані старовинні ікони злочинців не цікавили. Вандали не зачепили Святих Дарів і престол. Зараз на місці подій працюють слідчо-оперативні групи правоохоронних органів.

Як розповіли місцеві жителі, цієї ж ночі було пограбовано і храм в ім’я святої рівноапостольної Марії Магдалини сусіднього села Бадівка, що також належить УПЦ, та ось уже два роки захоплений «Київським Патріархатом».