Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Священики Волинської єпархії долучилися до XXIII Міжнародної наукової конференції «Волинська ікона: дослідження та реставрація»

19 – 20 жовтня у Луцьку, на базі Волинського краєзнавчого музею, проходить XXIII Міжнародна наукова конференція «Волинська ікона: дослідження та реставрація». Участь у ній беруть, зокрема, науковці з України та Польщі. Серед учасників конференції – і голова видавничого відділу Волинської єпархії протоієрей Олександр Федчук.
З благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, участь у відкритті конференції взяв речник Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.
Отець Валентин переказав директору Волинського краєзнавчого музею Анатолію Силюку і директору стуктурного підрозділу цього закладу – Музею Волинської ікони Тетяні Єлисеєвій, а також учасникам конференції благословення і вітання від єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, та побажав Божої помочі у благородній справі збереження та реставрації безцінної духовної спадщини нашої Церкви і народу – давніх ікон.
Речник єпархії також висловив сподівання, що вже скорим часом на Волинь повернеться чудотворний Волинський образ Пресвятої Богородиці, який нині перебуває у Національному художньому музеї України в Києві, і ця ікона зберігатиметься вже у Музеї Волинської ікони, де вже перебуває ще одна велика святиня – Холмська ікона Пресвятої Богородиці.