Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Благочинний міста привітав земляків з 60-річним ювілеєм міста Покрова

Під церковні передзвони, зі святою молитвою – благословенням на довгу щасливу долю, відкривало місто Покров ранок Дня свого народження. Почалося свято покладанням квітів до святих місць, віддаючи пошану землякам, що віддали життя за свою землю – рідний край. Представники підприємств, організацій, громадських об’єднань, політичних партій, учнівства зібралися біля меморіальних комплексів міста, хвилиною мовчання вшановуючи пам’ять загиблих героїв, завдячуючи за мирне щасливе сьогодення.

З чуттям єдиної родини, оновленим та осяяним зустрічав Покров День 60-ліття. Він увібрав найкращі традиції святкування, підійшовши до важливого рубежу з вагомими досягненнями і цікавими ідеями, окресленими перш за все – молоддю. Підростаючому поколінню було надано право відкривати головне свято року, поділитися своїми мріями про спільний дім. Ці мрії було представлено саме у ювілей міста: результати творчих конкурсів, ініційованих міським головою Олександром Шаповалом до визначної дати.

Містяни могли познайомитися і з переможцями конкурсу «Я – очільник міста», чиї проекти транслювалися з великого екрану центральної площі. Роботи переможців винагороджено дипломами, преміями міського голови та сертифікатами на день керівництва спільно з Олександром Шаповалом.

Почуття добра, гордості і надії переповнювали городян, які єдиною громадою зібралися на центральній площі міста, аби поділитися яскравими враженнями від Дня, що був багатим на події й підвести підсумки спільної роботи.

- З ваших небайдужих сердець піднявся Покров, з титанічної праці на благо майбутніх поколінь, з віри у завтрашній день рідного дому, – підкреслив міський голова Олександр Шаповал, адресуючи слова щирої подяки землякам, які свято оберігають історію своєї землі, залишаючись вірними обраним ідеалам добра, наслідувачами славних традицій, серед яких визначальною є родинність.

У 60-річчя Покрова цей життєвий цикл було продовжено народженням чотирьох молодих сімей, поряд з якими стояло подружжя Чепінських, що 55 років крокують разом і Андрія та Ірини Шипко, які саме 15 жовтня святкували річницю свого весілля. День народження міста освячено радісною новиною – появою на світ дівчинки – великою надією на щасливе майбуття.

Подружні пари та новоспеченого татуся – викладача ПТУ Сергія Костюкова, подарунками вітав міський голова. Іконами благословляв благочинний Нікопольського району та м. Покров протоієрей Володимир Качан, передаючи маленькій Мілані головний християнський оберіг – срібний православний хрестик. Настоятель храму святого Іоанна Златоуста бажав землякам миру та злагоди під Покровом Пресвятої Богородиці. Також отець Володимир передав жителям міста Покров найкращі вітання від митрополита Криворізького та Нікопольського Єфрема і Боже благословення, вручаючи високу нагороду – медаль Криворізької єпархії святих священномучеників Онуфрія і Порфирія, святителів Криворізьких I ступеня міському голові Шаповалу Олександру Миколайовичу та митрополичі грамоти учаснику АТО Солянку Віталію Анатолійовичу і начальнику відділу культури Сударєвій Тетяні Миколаївні.

Свято увінчувалося вшануванням ветеранів, людей, що не один рік віддали розбудові рідного Покрова, представників усіх сфер життєдіяльності, нагороджених подяками й грамотами міського голови, відзначених почесними грамотами обласної ради, які з побажаннями щастя й процвітання передав народний депутат України Андрій Шипко.

Під бризки святкового феєрверку городяни загадували бажання миру й щастя на рідній землі, яке обов’язково збудеться у місті, що є під Покровом Богородиці, живе з великої любові своїх мешканців.