Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Ректор Київських духовних шкіл відкрив конференцію, присвячену впливу чернечих традицій Афону на духовну освіту

25 жовтня у Києві за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія розпочалася VІII Міжнародна науково-практична конференція «Духовна та світська освіта: історія взаємин – сучасність – перспективи». Організаторами конференції виступили Київська духовна академія та Міжнародний інститут афонської спадщини в Україні.

Конференцію присвячено 1000-літтю давньоруського чернецтва на Афоні та впливу чернечих традицій на духовну освіту і культуру у Східній Європі.

На початку пленарного засідання Керуючий справами Української Православної Церкви, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній зачитав від імені Його Блаженства Привітання до гостей та учасників конференції. Серед головуючих на конференції були: митрополит Запорізький та Мелітопольський Лука, директор Міжнародного інституту афонської спадщини в Україні Сергій Шумило, доктор богослов’я Університета Мартіна Лютера (Галле-Віттенберг, Німеччина) Анна Брискіна-Мюллер.

Ректор Київських духовних шкіл зачитав присутнім доповідь «Русское монашество на Святой Горе Афон: 1000 лет духовного подвига».

В рамках конференції будуть проведені спеціалізовані секційні засідання, а також круглий стіл, присвячені історичним та духовно-культурним зв’язкам зі Святою Горою Афон. Також у 2016 р. виповнюється 200 років з дня народження відомого ієрарха та церковного вченого, випускника Київської духовної академії митрополита Макарія (Булгакова, 1816-1882). Цьому ювілею в рамках конференції планується присвятити окрему секцію.