Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Престольне свято храму відбулося у м. Новогуйвинське

8 жовтня, в день пам’яті святого преподобного Сергія, ігумена і чудотворця Радонежського, чисельні прихожани та гості із обласного центру зібрались на престольне свято храму в честь вищеписаного святого в містечку Новогуйвинське, що поблизу Житомира. На свято прибуло також два архієреї: архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим та архієпископ Городницький Олександр.
За богослужінням владикам співслужив благочинний Житомирського районного благочиння прот. Богдан Лядобрук, настоятель парафії прот. Димитрій Терещук та священослужителі із навколишніх сіл.
Під час літургії архієреї, духовенство та миряни піднесли щирі молитви за мир в Україні.
Свято завершилось святковою хресною ходою навколо стін храму. Владика Никодим вітаючи присутніх із днем пам’яті шанованого серед людей угодника Божого побажав аби Всесильний Господь молитвами преподобного Сергія дарував нашій державі мирне і спокійне небо, народу терпіння та любов один до одного. Архієпископ Никодим подякував богомольцям за спільні молитви в урочистий день престольного свята та закликав на усіх Боже благословіння.
Прес-служба Житомирської єпархії.