Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. В день Барської ікони Пресвятої Богородиці у Барському монастирі освятили храм


1 жовтня, в день свята Барської ікони Пресвятої Богородиці, у м. Барі Вінницької області, у монастирі, де знаходиться цей чудотворний образ, відбулося урочисте святкування на честь Божої Матері, у якому взяли участь архієреї з України і Молдови, духовенство   єпархії, священики з інших єпархій, а також численні паломники.

Святкування розпочалося освяченням нижнього храму монастирського собору, який освятили на честь пророка Божого Іллі. Освячення звершили митрополити: Вінницький і Барський Симеон, Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр; архієпископи: Бучанський Пантелеімон, Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, Городницький Олександр; єпископи: Єдинецький і Бричанський Никодим (Молдова), Бородянський Варсонофій.

Після освячення на новому Престолі архієреї у співслужінні духовенства Вінницької єпархії, а також гостей у священному сані звершили Божественну літургію. В урочистому богослужінні взяли участь понад 160 священнослужителів.

По закінченню літургії відбулася традиційна хресна хода навколо величного соборного храму на честь Барської ікони Пресвятої Богородиці, будівництво якого тривало три роки, і який також буде освячений після завершення внутрішніх робіт.

У своєму слові до учасників свята митрополит Вінницький і Барський Симеон привітав усіх зі святом Божої Матері і Її шанованого образу, який є покровителем Вінниччини і усього Поділля. Владика нагадав, що три роки тому образ Божої Матері був урочисто перенесений з соборного Успенського храму м. Бару до новозбудованого монастиря, де перебуває і понині і не перестає являти милості Божої Матері, яка творить чудеса по молитвах людей перед Її чудотворною Барською іконою.

Архіпастир привітав усіх також з освяченням нижнього храму на честь пророка Божого Іллі і побажав заступництва цього святого Барському монастирю і його насельницям на чолі з ігуменею Антонією, якій Владика особливо подякував за понесені труди у розбудові обителі.

Слова вдячності від митрополита Симеона прозвучали й на адресу архієреїв, які прибули на свято, а також священиків і паломників. Владика Симеон побажав, щоби Божа Матір воздала сторицею кожному за його молитовний труд.

Архієреї і духовенство проспівали величання перед іконою Божої Матері «Барською» після чого владика Симеон благословив спільну трапезу, яку приготували для усіх учасників і гостей свята насельниці Барської обителі.

Прес-служба Вінницької єпархії