Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. У Вівчицьку оновили капличку

Чотири роки збирали кошти у Вівчицьку, аби відреставрувати дах на сторічній капличці. Та все на цій землі постає саме тоді, коли на те Божа воля. Мала православна громада невеликого села здійснила свою мрію. Перед початком ремонтних робіт настоятель голобського Свято-Георгіївського храму ієромонах Ніфонт (Омельчук) запросив до спільної молитви у Вівчицьк і керуючого Володимир-Волинською єпархією архієпископа Володимира (Мельника). Архіпастирський візит і спільна молитва та благословення на початок робіт стали великою духовною підтримкою для православних Вівчицька. Владика Володимир у знак поваги до парафіян, які взялися за непросту, але богоугодну справу, подарував для каплички надкупольний хрест. За труди перед Православною Церквою архієрейською грамотою було відзначено багатолітнього казначея каплиці Раїсу Чос.
Завершення ремонтних робіт у селі відзначили святом, яке співпало із Днем людей поважного віку та Днем ветерана. Оргкомітет дійства — ієромонах Ніфонт (Омельчук) та директор районного будинку культури Григорій Тарасовський все зробили для того, аби свято вдалося. З імпровізованої сцени присутніх вітали аматори сцени із сіл Голобської об’єднаної територіальної громади – хор ветеранів війни та праці «Червона калина», квартет Будинку культури села Бруховичі, вокальний колектив «Оберіг» із села Поповичі та церковний хор Свято-Георгіївського храму селища Голоби. Спогадами свого дитинства поділилися вихідці із Вівчицька. Так, Раїса Володимирівна Балахно (Музичук) – відома українська поетеса, нині проживає у Рівному, але при нагоді поспішає долучатися до культурного життя рідного села. Малій батьківщині вона присвячує вірші і пісні. На святкуванні вона прочитала вірш, присвячений місцевому мешканцю, учаснику бойових дій Андрію Слюсарчуку. Після важкого поранення, контузій він має проблеми зі здоров’ям, але Господь дав йому талант вишивати неймовірної краси ікони та картини бісером.
Також вітала земляків Галина Артемівна Грицюк — заслужений педагог. У свої 83 активно досліджує історію села та пише вірші про його мешканців. Голобський селищний голова Сергій Гарбарук у своєму слові побажав старожилам села здоров’я та міцного духу, аби підростаюче покоління ще довго могло переймати життєвий досвід та традиції рідної землі.
Особливе місце у створенні справді родинної атмосфери свята відіграли фотографії старого Вівчицька. Місцева молодь зібрала усі доступні фото практично з кожної оселі села. Люди надовго зупинялися біля фотостенду. Чимало старших людей упізнавали себе серед учнів школи шістдесятих років, театрального та танцювального гуртів. Свято оновлення православної каплички завершилося вшануванням жителів села, що цього року відійшли у вічність та многоліттям тим, хто нині покладає свої зусилля для збереження слави вівчицької землі.