Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Річниця освячення храму с. Павлівка

Вже стало доброю традицією звершувати соборне богослужіння у с. Павлівка Володимир-Волинського району саме 30 вересня. І не дарма, адже саме в цей день — день пам’яті святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їхньої Софії далекого 1989 року було освячено напівзруйнований радянською безбожною владою Свято-Михайлівський храм. Знову у древньому храмі загорілась лампада молитви, яка ось уже третє десятиліття закликає кожну віруючу людину до спасіння своєї безсмертної душі.
З цієї нагоди до храму з’їхалось чисельне духовенство аби соборною молитвою прославити святих мучениць, подякувати Господу за Його милість до нас.
Святкове богослужіння очолив ректор Володимир-Волинського духовного училища прот. Олексій Никитюк, якому співслужив настоятель храму духівник благочиння прот. Іоанн Дума із сонмом запрошеного на свято духовенства.
За богослужінням була прочитана молитва за мир в Україні.
Традиційно, після літургії відбулась Хресна хода навколо храму із читанням Святого Євангелія. Опісля, зі словом проповіді до вірян звернувся прот. Олексій Никитюк. У своєму слові отець Олексій розповів про страждання святих мучениць, побажав усім такої твердої віри, великої надії і всеосяжної християнської любові, яку мали Віра, Надія, Любов і матір їхня Софія. На завершення зі словом звернувся настоятель храму прот. Іоанн Дума, який подякував священикам за молитву і закликав на усіх Боже благословення.