Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЗНЕСЕНСЬК. Джамборі 2016 – Зустріч друзів відбулася!

З 23 по 25 вересня на березі Південного Бугу та Карабельної під Іванівським мостом відбулася 17 Зустріч друзів – Джамборі 2016. Були делегації із Врадіївки, Миколаєва, Баштанки, Снігурівки, Вознесенська, села Мешково-Погорелова і звісно із Первомайська. Православні скаути міста Первомайськ, учні ЗОШ № 17 ім. Миколи Вінграновського – загін Покрови Пресвятої Богородиці, учні школи № 16, Політехнічного коледжу прийняли активну участь у підготовці та проведені усіх запланованих заходів. Мачта — відкриття відбулася у суботу зранку, як і годиться, перед початком усякої доброї справи прочитали молитву і освятили всіх присутніх освяченою водою протоієрей Георгій Стояновський та протоієрей Дмитро Бойко.
Тематика Джамборі – середньовіччя. Кожен загін готував прапор, який організатори «запозичили» вночі і який треба було викупити. Щоб це зробити, треба було пройти майстер класи та виграти на рицарському турнірі. Частина скаутів та гостей змогла спуститися по порогам до Іванівського моста. Крім того діти могли спробувати здобути звання лісу – зайчатко, ведмежатко, шаблезубий тигр, чорна пантера та навіть скажена видра. Потім була нічна гра.
На наступний день загін Покрови Пресвятої Богородиці при суттєвій підтримці загону ОПОра (Врадіївка, керівник – Пірогова Наталія Анатоліївна) провели квест для людей з обмеженими можливостями на «Бугських порогах 2016» у селі Мигія.
Після цього відбулося урочисте закриття Джамборі 2016 і всі роз’їхалися по домівках плануючи наступні зустрічі.
Особливу подяку хочемо висловити єпископу Вознесенському та Первомайському Олексію за надану допомогу та архієрейське благословення, а також подякувати настоятелям храмів міста Первомайськ – протоієрею В’ячеславу Сімчук (Свято-Покровський храм), протоієрею Анатолію Нирко (Свято-Нікольский храм), протоієрею Дмитру Бойко (Свято- Варварінський храм) за надану матеріальну підтримку.