Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. У єпархії освятили два відділення центральної лікарні

22 вересня в урочистій обстановці після проведених ремонтів освятили два відділення центральної районної лікарні – інфекційне та неврологічне. Чин освячення провів настоятель храму преподобного Агапіта Печерського, який знаходиться на території Ратнівської ЦРЛ, протоієрей Ігор Антонюк.
Ремонти у цих двох відділеннях були плановими. Неврологічне почали ремонтувати у травні, а завершили 16 липня. Ремонт же приміщення кишкової інфекції розпочався 18 липня і тривав до 16 серпня.
Тож, коли обидва відділення були абсолютно готові, їх вирішили освятити, щоб особлива Господня благодать панувала над працівниками та пацієнтами. На освячення прибули колективи обох відділень, навіть ті працівники, які перебували у щорічних відпустках (в тому числі й Микола Бегаль, завідуючий інфекційним відділенням). Протоієрей Ігор під час освячення поіменно помолився за кожного працівника, окропив їх та пацієнтів святою водою, побажав здоров’я, поспілкувався з мамами і їхніми дітками, а в неврологічному відділенні кожному із хворих, які підходили до нього, сказав теплі слова.
Працівники центральної районної лікарні розповідають, що освячення відбулося по-особливому тепло. Задоволені і хворі, які були на стаціонарному лікуванні, і колективи відділень, адже не тільки ліки допомагають людям одужати, а й щира віра та Господнє заступництво.