Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Голова СБУ: Для нас немає поганої, дружньої чи недружньої церкви

«Для нас сьогодні немає: погана церква, добра церква, недружня церква – ми маємо зараз об’єднатися задля того, щоб мати спільне майбутнє».

Про це сказав голова Служби безпеки України Василь Грицак під час зустрічі з представниками ВРЦіРО 26 вересня 2016 року, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-центр СБУ.

Він також додав, що спільні зусилля релігійних організацій України мають бути спрямовані на збереження держави та відновлення миру. Василь Грицак закликав усіх представників ВРЦіРО висловити свої думки з приводу такої співпраці, зокрема, щодо визволення українських військовополонених, які знаходяться на непідконтрольній Україні території східних областей.

Раніше повідомлялося, що у зустрічі з головою СБУ взяв участь голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ єпископ Ірпінський Климент. Його Преосвященство висловив пропозицію розвивати ініціативи вшанування пам’яті репресованих в катівнях НКВС, зокрема тих, хто постраждав за свої релігійні переконання.