Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Православні сестри побували у Києві


Ця поїздка православного сестринства відбулася за пожертви парафіян храму Всіх святих землі Волинської, при якому і діє сестринство. Його традиції не так давно почали відновлювати у Волинській єпархії УПЦ, і вже більше десяти віруючих жінок та дівчат несуть цей свій непростий послух. Православні сестри допомагають людям, яким важко, які хворіють, а також підтримують їх і духовно.
Як розказує духівник православного луцького сестринства священик Андрій Нікітіч, у Києві вже є кілька потужних православних сестринств, у яких наші сестри хотіли б повчитися, познайомитися з формами роботи, яку можуть проводити у себе. Найперше вони відвідали Олександрівське подвір’я, яке є в Україні філіалом відомого Олександрівського подвір’я у Єрусалимі, біля Порогу Судних Воріт по Хресній дорозі Ісуса. Отець Андрій Нікітіч взяв участь у Божественній Літургії, сестри, котрі бажали, тут посповідалися і прийняли Святе Причастя. Спілкування православних сестер з Києва та Луцька було цікавим і корисним усім, відбулися і спільні молитви, і спільна трапеза, було домовлено про спільну співпрацю. Наші сестри на пам’ять про плідну зустріч подарували киянам ікону Всіх святих землі Волинської та образ Жінок-мироносиць.Опісля на сестер із Волині чекали у двох храмах: Йорданському і Свято-Миколаївському. Це парафіяльні храми, при яких активно діє православне сестринство. Це була, як каже отець Андрій, просто дивовижна зустріч, котра також залишила у сестер багато вражень, збагатила їх досвідом. Особливістю роботи сестринства тут є те, що до свого послуху вони прилучають всю родину, дітей, чоловіків… Таке спільне служіння тим, хто потребує духовної і фізичної підтримки. Біля цих церквиць є великий пагорб, на якому збереглося давнє поховання християн. Парафіяни і православні сестри його доглядають, доводиться і прибирати після молоді, котра поруч із старим кладовищем «відпочиває»…
У Йорданському храмі відслужили молебень, паломники з Волині змогли всі окунутися у великій чаші з водою, котра стоїть посеред храму, і відчути тілесне та душевне полегшення.
Останнім місцем паломництва у Київ стало Афонське подвір’я від Свято-Пантелеймонівського монастиря на Святій Горі Афон, та Михайлівський храм. Православне сестринство цієї обителі та її парафіяни годують щодня дуже велику кількість нужденних людей. Тут у сестринстві аж 160 чоловік. Лучани змогли прикластися до багатьох мощей святих угодників Божих, які зберігаються у Михайлівському храмі. Вражень дуже багато, а планів роботи православного сестринства – ще більше, каже отець Андрій Нікітіч. І цей послух, послух православної сестри, угодний і Богу, приносить користь людям і служить для удосконалення душ тих, хто взяв на себе цей хрест і несе його.
Наталія МАЛІМОН