Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВIННИЦЯ. Священик єпархії отримав медаль за волонтерство

29 серпня, в день свята Нерукотворного Образу Христа Спасителя, по закінченню Божественної літургії, яку звершив митрополит Вінницький і Барський Симеон, в Успенському храмі с. Степанівка Вінницького району відбулося урочисте нагородження медаллю за волонтерську діяльність священика Вінницького районного благочиння, настоятеля храму святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова с. Михайлівки протоієрея Анатолія Кузнєцова.
Нагороду священику вручив голова Вінницької обласної організації «Ніхто крім нас» Петро Семенець. У присутності митрополита Симеона і духовенства Петро Іванович подякував о. Анатолію за його волонтерську діяльність і підтримку українських воїнів у зоні проведення АТО.
Багато земляків-вінничан, які знаходяться на сході Україні, а також інших бійців, до яких священик за останні півтора роки здійснив вже майже 30 поїздок, дякують йому за духовну підтримку, а також за медикаменти, продукти, засоби особистої гігієни і іншу допомогу, яку збирає о. Анатолій. Зокрема нещодавно капелан-волнтер повернувся з чергової поїздки, під час якої відвідав воїнів у Верхньоторецькому, Волновасі, Ясиноватій, Авдіївці, Констянтинівці. Особливої уваги протоієрей Анатолій завжди приділяє військовим медикам і пораненим, яких відвідує як у Северодонецькому військово-медичному шпиталі, так і у Вінницькому військово-медичному Центрі Центрального регіону.
Митрополит Симеон привітав нагородженого клірика Вінницької єпархії і звернувся до присутніх з архіпастирським словом, у якому зокрема висловив побажання, щоби в Україні якомога скоріше настав мир, за який щодня молиться вся Церква, і щоби волонтерською діяльністю можна було б займатися у інших, мирних напрямках. Але поки триває кровопролиття на українській землі, наш спільний обов’язок надавати допомогу тим, кого війна позбавила здоров’я, даху над головою, рідних і близьких, а також воїнам, які захищають Україну, її незалежність і цілісність, підкреслив архієрей.