Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ІЗЮМ. Всеукраїнський Хресний хід продовжується

Другий день триває Хресний хід миру, який вчора, 3 липня, стартував у Святогірській лаврі. Сьогодні, 4 липня, він відправся у напрямку міста Ізюм (кордон Донецької та Харківської областей).

Нагадаємо, 3 липня, у день свята всіх святих у Церкві Руській просіявших, зі Свято-Успенської Святогорської Лаври почав свою молебну ходу Всеукраїнський Хресний хід миру любові і молитви за Україну, який проводить Українська Православна Церква з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу обителі.

Звертаючись у своєму Посланні до пастви, Його Блаженство підкреслив унікальність цього Хресного ходу. За словами Предстоятеля Української Православної Церкви, «це не просто наш духовний подвиг. Це усвідомлена, вольова дія кожної християнської душі».

За повідомленням прес-служби Святогірської лаври, понад 1500 віруючих, після недільного богослужіння 3 липня, з молебним співом вирушили у напрямку села Богородичне. Тут розташований один з лаврських скитів на честь ікони Пресвятої Богородиці «Всіх скорботних Радість».

З благословення митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона Всеукраїнський Хресний хід очолили намісник Святогірської Лаври митрополит Святогірський Арсеній, а також архієпископ Дніпродзержинський і Царичанський Володимир.

Слово митрополита Святогірського Арсенія перед початком молитовної ходи

Учасники ходу соборно співали молебень до Пресвятої Богородиці «Радуйся невесто Неневестная», а потім «Богородице Дево, радуйся!».

У село Богородичне Всеукраїнський Хресний Хід прибув о 16:30, де йому назустріч вийшов місцевий хресний хід у складі духовенства, яке окормляє цей лаврський скит і сестер обителі. Вони винесли кровоточиву ікону Пресвятої Богородиці Смоленську Одигітрію.

Перед цією іконою і списком чудотворної Святогірської ікони Божої Матері був відслужений молебень, після чого всі бажаючі змогли поклонитися святиням і помазатися святим єлеєм. Для паломників сестрами обителі була приготована невелика трапеза.

О 17:30 Хресний хід рушив у напрямку села Долина, в якому Святогірська Лавра будує Свято-Георгіївський скит.

Близько 21:00 учасники ходу дісталися Долини, де назустріч їм вийшов місцевий хресний хід з хоругвами і іконами, на чолі з духівником Свято-Георгіївського скиту архімандритом Феофаном. Учасники хресних ходів тричі вклонилися один одному і разом пройшли в скит. Отець Феофан відслужив перед списком чудотворної Святогірської ікони Божої Матері молебень, після чого паломники мали трапезу і нічліг.

1.14 липня, близько восьмої ранку, Всеукраїнський Хресний хід відправся через село Кам’янка до міста Ізюм (кордон Донецької та Харківської областей), тут паломники відвідають Свято-Вознесенський кафедральний собор. В Ізюмі завершиться другий день молитовної ходи.

Для всіх бажаючих приєднатися до Хресного ходу працює «гаряча лінія». Телефон для тих, хто йде за маршрутом Святогірськ-Київ: +380957299859; за маршрутом Почаїв-Київ: +380670097733.

Інтерактивні карти маршрутів з усіма точками зупинок за посиланням.

Що взяти з собою у Хресний хід читайте за посиланням.