Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель УПЦ: Миротворець – це людина, яка завдяки Благодаті Божій, змогла перебороти свою гординю

Після читання недільного Євангелія, у якому говорилося про Заповіді блаженства, Предстоятель охарактеризував справжніх миротворців.

У своїй проповіді 3 липня Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів про те, як досягається мир між людьми, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Є відчутна різниця між Новозавітнім поняттям «миротворця» і його сучасним розумінням.

«Миротворець, — підкреслив Предстоятель, — це не та людина, яка ходить на переговори, доводить іншим щось за круглими столами, переконує їх у чомусь».

За словом Архіпастиря, миротворець – це людина, яка завдяки Благодаті Божій, змогла перебороти свою гординю та побачити у своєму ближньому Образ Божий.

Так християн робить крок у напрямку миру з усіма людьми. «Людина повинна примиритися з Богом і з усіма людьми», — наголосив Його Блаженство.

«Від людини злої, дратівливої навіть на відстані віє злом і мороком», — зазначив Предстоятель.

Та ставши на шлях миру, християнин починає його віддавати оточуючим, що приносить радість тим, хто поряд. «Від такої людини дихає миром, біля неї добре перебувати», — продовжив він.

Мирна людина настільки наповнена Божественним світлом, що навіть слова стають зайвими.

«І навіть якщо вона не говорить нічого про мир, вона є справжнім миротворцем», — підкреслив Блаженніший Митрополит Онуфрій.