Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ. Митрополит Анатолій очолив богослужіння з нагоди 20-річчя монастиря

13 липня на запрошення настоятельки жіночого монастиря на честь Волинської ікони Божої Матері села Серники, Зарічненського району Полісся ігумені Іуліанії (Боровець), Високопреосвященніший Анатолій, Митрополит Сарненський і Поліський прибув в обитель для звершення Божественної Літургії, приуроченої до храмового свята на честь Волинської Ікони Божої Матері та Собору 12-ти Апостолів. Приємно зазначити, що в цей день свята обитель відзначає ювілей – 20-ти річчя з дня заснування.
За урочистим богослужінням владиці співслужили священики Сарненської, Волинської, Житомирської та Рівненської єпархій. Серед богомольців, прибувших в обитель на молитву були: настоятелька Свято-Іверського жіночого монастиря урочища «Юзефин» села Глинне, Рокитнівського району Полісся ігуменя Параскева (Онищук), настоятелька Свято-Троїцького жіночого монастиря села Дермань, Здолбунівського району ігуменя Вероніка (Зощук) та настоятелька Свято-Різдва-Богородиці жіночого монастиря села Білівськи Хутори, Рівненського району ігуменя Алевтина (Сірук).
Після читання Євангелія владика Митрополит звернувся до всіх присутніх зі словом архіпастирської проповіді.
По закінченню Божественної Літургії Митрополит Анатолій очолив Хресну ходу та святковий молебень, після котрого, подякував ігумені Іуліанії (Боровець) за труди по розбудові обителі та побажав сестрам і надалі гідно нести чернечий послух. Служба Божа закінчилася співом многоліття.
За богослужінням молився голова Зарічненської районної державної адміністрації А.Ф.Смаглюк.