Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Предстоятель УПЦ: Митрополит Володимир є прикладом того, як потрібно спокійно звершувати справу свого спасіння

У своїй проповіді в день упокоєння свого попередника — Митрополита Володимира Його Блаженство, Блаженніший Митрополит Онуфрій зазначив, що покійному Предстоятелю довелося служити в непрості часи, але він завжди був і залишається для всіх прикладом справжнього християнина. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Нам важко зрозуміти або до кінця усвідомити які труднощі пережив у своєму служінні Блаженніший Митрополит Володимир. Але ми знаємо, що він своїм терпінням, своєю лагідністю, своєю смиренністю, своєю мужністю і своєю молитвою долав усі випробування», — сказав Митрополит Онуфрій.

Він також є для нас прикладом справжнього християнської життя.

038«Блаженніший для нас є прикладом того, як потрібно спокійно звершувати справу свого спасіння, не розчинятися в цьому світі — світі пристрастей. Як зберігати мир з Богом і намагатися бути в мирі з усіма, хто оточує нас», — зазначив Предстоятель.

Владика Онуфрій також підкреслив, що Митрополит Володимир завжди залишався вірним сином Святої Православної Церкви.

5 липня 2016 року, у день, коли минає другий рік з дня упокоєння Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана, +2014), Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив заупокійну Божественну літургію в Свято-Успенському соборі Києво-Печерської Лаври та панахиду на місці поховання Митрополита Володимира.