Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Православні Волині відправили в Святогірську лавру чергову гуманітарну допомогу

Близько 5-ти тисяч чоловік, серед яких понад  500 дітей,  на сьогоднішній день знаходяться в Святогірську під опікою братії обителі.

З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта та ініціативи священиків Рожищенського благочиння віряни району вже вдруге зібрали та відправили до Свято-Успенської Святогірської Лаври гуманітарну допомогу для біженців із зони військового конфлікту на Сході країни. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Волинської єпархії

Першу партію допомоги було зібрано в період Великого посту, яку особисто доставили священики Дмитрій Теравський та Олександр Гринюк. Вдруге пожертву було доставлено в останні дні червня. Протягом 27-30 червня священик Дмитрій Теравський спільно із кліриками Шепетівської єпархії Хмельницької області здійснили чергову поїздку на Схід. Вони доставили зібрані пожертви — продукцію та одяг для нужденних.

Допомогу збирали віряни м. Рожище, смт. Дубище, с. Топільне, с. Рудня, с. Копачівка, с. Мильськ, с. Любче, с. Кременець та с. Залісці. Пальним на дорогу, а це близько трьох тисяч кілометрів, забезпечили представники  Рожищенської Самооборони, підприємці села Рудня та фермер із села Кроватка.

20.-Беженцы-в-Святогорской-ЛавреНевеличке містечко Святогірськ, де знаходиться Лавра, з населенням 3 тисячі жителів, в розпал протистояння прийняло понад 30 тисяч біженців. Всі турботи пов’язані із розселенням та годуванням взяли на себе саме монахи Святої обителі на чолі із намісником митрополитом Арсенієм. Зараз більшість біженців вже знайшли собі помешкання або повернулися додому. Та близько 5-ти тисяч чоловік, серед яких понад 500 дітей,  все ще знаходяться в Святогірську під опікою Лаври.