Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Архімандрит Володимир зустрівся з учасниками православного молодіжного фестивалю «Фавор»


20 липня, на третій день проведення фестивалю, за благословенням митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, із його учасниками зустрівся намісник Свято-Хрестовоздвиженського Чарторийського монастиря архімандрит Володимир (Гапонюк). «Бути чоловіком, бути дружиною», – такою була тема проповіді, із якою отець Володимир звернувся до фаворівців. Він обгрунтував правильність християнського принципу побудови сім’ї, коли чоловік є главою, а жінка – помічницею. Розповів про інші аспекти правильного християнського подружнього життя, при чому свої слова батюшка підкріплював прикладами з реального життя, розповідаючи про випадки із якими сам зустрічався у житті.

Після проповіді присутні мали можливість задати отцю Володимиру свої запитання. Молодих людей, звісно, цікавило питання, про те як правильно обрати супутника життя. Отець Володимир наголосив, що надзвичайно важливим є те, щоб обранець чи обраниця були віруючими православними християнами, потрібні, звісно порада духівника, а також думка і благословення батьків. Особливо підкреслив батюшка необхідність дошлюбної чистоти, також зауважив, що справжня любов має бути не егоїстичною, а жертовною.

Молоді люди задавали отцю Володимиру запитання і на іншу тематику, що свідчило про те наскільки серйозно ставляться молоді люди до різних аспектів духовного життя, а також про зацікавленість їх актуальними питаннями сучасного життя Православної Церкви.

Після зустрічі голова Молодіжного відділу Волинської єпархії ієромонах Ілля (Вишневський) від імені усіх учасників фестивалю подякував архімандриту Володимиру за цікаву і надзвичайно корисну духовну бесіду.