Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. У Жиричах звершили хресний хід навколо села


Вже вдруге по Божій милості жителі с. Жиричі пройшли хресним ходом із молитвою навколо села. Віруючі несли в руках хоругви, ікони та хрести. Серед них — головну святиню, ікону Пресвятої Богородиці – покровительки нашого села. Учасниками хресного ходу були молодь, діти та дорослі.
Богомольці йдучи дорогою в молитві звертались до Господа та Божої Матері, щоб був спокій та мир в Україні. Серце охоплювала радість та велика надія на краще майбутнє. Старенькі, немічні виходили із своїх осель на зустріч хрестохідцям, а також деяких бабусь та дідусів, які давно прикуті до ліжка виводили на інвалідних візках. Старенькі витирали сльози з очей, вони згадали про колишні хресні ходи і як безбожна влада забороняла це робити. Дійшовши хресним ходом до лісової криниці всі перепочили і разом із парафіяльними священиками вознесли молитву до Господа. Всіх вірян окропили святою водою.
Віриться, що ця традиція буде передаватись з року в рік, із покоління в покоління. І просимо у Матінки Божої, щоб Вона завжди піклувалася за нас.