Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КІРОВОГРАД. Архієпископ Іоасаф звершив чин освячення Хреста, на місці будівництва Свято-Михайлівського храму с. Казавчин Гайворонського району

14 липня архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф відвідав с. Казавчин Гайворонського р-ну, у якому звершив чин освячення Хреста на місці, де буде зведено храм на честь святого Архістратига Божого Михаїла. Правлячому архієрею співслужило духовенство Гайворонського благочиння.
За богослужінням підносилися особливі молитви за благодійників і ктиторів, які мають намір внести свій значний вклад у будівництво Свято-Михайлівського храму.
Після завершення чину освячення Владика Іоасаф звернувся до всіх присутніх з архіпастирським словом. Він розповів про важливість храму у житті кожного християнина і закликав присутніх не бути безучасними у благодатній справі побудови дому Божого, адже кожен віруючий в міру своїх сил може принести користь для зведення церкви у поселенні.
В кінці архієпископ Іоасаф окропив усіх Святою водою, а в знак благословення роздав іконки Пресвятої Богородиці «Єлисаветградська».