Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Єпископ Васильківський Миколай звершив літургію у дитячому літньому таборі

16 липня за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія єпископ Васильківський Миколай, керуючий Південним київським вікаріатством, відвідав дитячий літній табір православної скаутської організації «Дружина Іллі Муромця», розташований на території бази МНС України, що біля с. П’ятихатки Обухівського району, та звершив там Божественну літургію.

Об’єднані Божественною євхаристією волонтери-вихователі, працівники табору та понад 100 дітей молилися в цей літній суботній день у мальовничому лісі просто неба.

Преосвященному владиці співслужили: духівник скаутської організації, настоятель храму преподобного Іллі Муромця протоієрей Володимир Тукало та духовенство Київської і Вінницької єпархій УПЦ, що співпрацюють з «Дружиною Іллі Муромця».

Після Євангельського читання владика Миколай звернувся до дітей та їх вихователів з теплим архіпастирським словом. Зокрема, він сказав: «Дозвольте привітати вас з цим урочистим днем звершення Божественної літургії на цьому острiвці дитячої радості в бурному життєвому морі, яке оточує нас. Всіх вас вітаю зі святим Причастям, оскільки майже всі діти і дорослі причастились сьогодні Святих Христових Таїн, поєднавшись з Господом нашим Ісусом Христом. Сам Господь до нас прийшов, Який мертвих воскрешав, хворих зціляв, бісів виганяв. І сьогодні в душі кожного з нас звершується маленьке чудо.
Перебуваючи в цьому дитячому таборі, хочу, перш за все, звернутися до вас, дорогі діти. Будьте завжди з Христом, пам’ятайте про Нього, моліться Йому, перебувайте з Ним. Він наш Отець Небесний, Він може зробити прекрасним ваше майбутнє. Лише залишайтесь людьми віруючими, вірними Богові, які живуть по заповідям Божим, з Богом в душі. У таких людей все в житті складається за Промислом Божим, все, про що благаєте – звершується. Тому що Господь дивиться на наші серця, бажає всім нам Своєї милості і благодаті».

Преосвященний владика подякував духовенству, працівникам-волонтерам, вихователям, організаторам дитячого табору за плідну працю у дитячому вихованні, а також передав всім присутнім благословення Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України.

Після літургії отець Володимир провів невеличку екскурсію по території табору, розповів владицi Миколаю про розпорядок дня скаутів, структуру діяльності табору, зокрема, про його цьогорічну тематику, яка кожного разу змінюється. Наразі вона має музичне спрямування і називається «Богатирі ФМ-2016». Програма передбачає музичні вечори за участю запрошених професійних виконавців різних жанрів, а також музичні виступи юних скаутів.

Щодо спілкування з організаторами дитячих скаутських таборів звертатися за тел.: 098 256 12 98.

Прес-служба Київської Митрополії