Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Синодальні відділи УПЦ допомогли хворим дітям, інвалідам і безхатченкам

У Києві Синодальний відділ з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів відвідав дітей, які проходять лікування у Київській дитячій туберкульозній клініці, а працівники соціального відділу Воскресенського кафедрального собору УПЦ подбали про інвалідів та людей без місця проживання

2016_07_15_volonteri_fullПід керівництвом єпископа Львівського та Галицького Філарета, голови Синодального відділу з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів, благодійний проект «Подаруй любов» відвідавсвоїх підопічних з Київської дитячої туберкульозної клініки у Пущі Водиці.

Волонтери передали маленьким пацієнтам солодощі та фрукти, а також набори для дитячої творчості. Разом із тим посильну допомогу отримала і клініка – на склад було передано харчові продукти та промислові товари.

Учасники благодійного проекту «Подаруй любов» також приділили увагу дітям. Після того, як були роздані всі подарунки, волонтери та діти вирушили на прогулянку повітрям.

14 липня, з благословення єпископа Бородянського Варсонофія, працівники соціального відділу Воскресенського кафедрального собору УПЦ відвідали та надали допомогу Київському центру соціально-психологічної реабілітації №1. Тут перебувають діти з проблемами поведінки та із конфліктних сімей.

Волонтери соціального відділу відвезли діткам солодощі, одяг та розвиваючі ігри. Директор та вихователі центру подякували представника релігійної громади за увагу, що вони приділяють проблемним та хворим дітям.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAТакож соціальний відділ Воскресенського кафедрального собору УПЦ опікується інвалідами та людьми без місця проживання. На цьому тижні представники відділувідвідали Будинок соціальної опіки та об’єднання інвалідів «Єдність».

Співробітники громади передали людям з обмеженими можливостями випічку, одяг і дитячі іграшки. Під час зустрічі керівника соціального відділу Олени Богданової з директором об’єднання обговорювалися нагальні проблеми суспільства інвалідів та плани подальшої співпраці в літні місяці.

Будинок соціальної опіки є установою, що надає соціальні послуги бездомним громадянам, має в своєму складі відділення нічного перебування. За словами директора закладу Копотун І.М., на даний момент люди мають потребу в продуктах та книгах.