Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель звершив Літургію у День Різдва Іоанна Предтечі в Свято-Пантелеімонівському жіночому монастирі Феофанії

7 липня , у день Різдва чесного славного Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в храмі Всіх святих Свято-Пантелеімонівського жіночого монастиря столичного урочища Феофанія. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, архієпископ Яготинський Серафим, єпископ Боярський Феодосій, а також духовенство монастиря та столиці.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

Різдво Іоанна Предтечі відзначається 7 липня за новим стилем. У цей день віруючі згадують, як в родині іудейського священика Захарії і його дружини Єлизавети народився майбутній пророк, який передбачить пришестя Месії — Ісуса Христа, а потім хрестить Його у водах річки Йордан. Іоанн Хреститель — найбільш шанований християнський святий після Пресвятої Богородиці. Господь говорив про нього: «Між народженими від жінок не було (пророка) більшого від Іоанна Хрестителя» (Мф. 11:11).

За Літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Наприкінці Богослужіння Предстоятель привітав духовенство та вірян з днем Різдва Іоанна Предтечі, а архієпископа Яготинського Серафима — із 40-річчям ієрейської хіротонії та вручив йому орден святого рівноапостольного князя Володимира І ступеня.

Його Блаженство подякував владиці Серафиму за труди, завдяки яким славетна обитель у Феофанії відродилася після десятиліть руйнації та запустіння та стала перлиною серед київських святинь.