Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Голова юридичного відділу УПЦ про Хресний хід: Віруючі реалізують своє конституційне право

15 липня 2016 року, на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулася прес-конференція для представників ЗМІ стосовно резонансу, який виник навколоВсеукраїнського Хресного ходу. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Серед спікерів УПЦ у заході взяв участь голова Синодального юридичного відділу протоієрей Олекснадр Бахов.

У своєму зверненні до журналістів священик підкреслив, що «Хресний хід є мирним неполітичним заходом».
«Мета його полягає в молитовному об’єднанні країни», – відзначив отець Олександр і додав, що учасники ходи прагнуть вимолити мир для Української держави.

Голова юридичного відділу УПЦ зауважив, що оскільки Хресний хід є мирним заходом, то віруючі УПЦ як громадяни України реалізували своє право, яке передбачене Конституцією, на мирний захід.

«Як я вже казав, цей захід є мирним і неполітичний, але, не дивлячись на це, деякі політики, депутати, громадські діячі, посадові особи намагаються його політизувати», – заявив протоієрей Олекснадр. Вони намагаються перешкоджати цій Хресній ході вдаючись до наклепів, образ почуттів віруючих людей – відзначив Голова юридичного відділу.

«УПЦ під час проведення хресної ходи як ніхто зацікавлена в підтриманні громадського порядку, тому ми готові взаємодіяти з правоохоронними органами в цьому питанні», – наголосив спікер.