Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХУСТ.Престольне свято с. Синевирська Поляна


12 липня, в день пам’яті святих первоверховних апостолів Петра і Павла своє престольне свято відзначає православна церковна громада села Синевирська Поляна, що на Міжгірщині.

Це високогірне село пишається своїм старовинним храмом, пам’ятником архітектури XVII-го століття. Оскільки ця церква вже не може вмістити всіх віруючих, парафіяни вирішили збудувати новий храм на честь святих первоверховних апостолів Петра і Павла. Урочисте богослужіння якраз і відбувалось у новозбудованому храмі.

Святкову літургію очолив Синевирський благочинний протоієрей Іоанн Паканич. Йому співслужили настоятель парафії протоієрей Петро Пишка, який в цей святковий день молитовно відзначає свій День Ангела та духовенство Синевирського благочиння.

Велика кількість віруючих цього дня причастилися святих Христових Таїн.

Після літургії відбувся традиційний хресний хід. По його завершенні архімандрит Олексій (Бринчак) виголосив проповідь, в якій розкрив значення трудів святих апостолів Петра і Павла та привітав отця-настоятеля і парафіян із престольним святом їхнього храму.

В свою чергу настоятель парафії отець Петро подякував священикам і всім присутнім та побажав молитовного заступництва святих апостолів.

Духовенство Синевирського благочиння та православна церковна громада села Синевирська Поляна щиросердечно вітають отця Петра з Днем Ангела, бажають душевного миру, допомоги Божої в служінні та довгих років життя.

Автор та фото: прот. Ігор Бембило