Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРЕМЕНЧУК. Відбувся ХХV фестиваль самодіяльної художньої творчості засуджених «Червона калина» Новости епархии


У виховних колоніях України стартував ХХV фестиваль самодіяльної художньої творчості засуджених «Червона калина». Урочисте відкриття фестивалю відбулося 25 червня у Кременчуцькій виховній колонії управління ДПтС України в Полтавській області. Підтримати духовно і традиційно відвідати засуджених на фестиваль завітав єпископ Кременчуцький і Лубенський Миколай. Глядачі традиційно насолодились чудово підготованою художньо-самодіяльною програмою, не меншого захоплення викликала виготовлена руками талановитих засуджених творча виставка робіт з бісеру, вишиванок, панчішної пластики тощо.
Як зазначають організатори, з нагоди 25-ої річниці проголошення незалежності України — знаменної події у багатовіковій історії національного державотворення, на виконання Указу Президента України від 3 грудня 2015 року № 675/2015 «Про відзначення 25-ї річниці незалежності України» та з метою реалізації завдань щодо відродження національно-патріотичного виховання молоді Державною пенітенціарною службою України у виховних колоніях проводиться фестиваль самодіяльної художньої творчості засуджених «Червона калина», спрямований на реалізацію державної молодіжної політики, сприяння соціальному, духовному, моральному благополуччю та всебічному здоровому розвитку неповнолітніх осіб, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі.
Цього року тема ХХV фестивалю «Ми славимо нашу Вітчизну єдину, співучу колиску – Святу Україну». Фестиваль проходить естафетою у всіх виховних колоніях і передається працівниками виховних колоній у вигляді атрибутів фестивалю – корогви, фотоальбому з виступами попередніх учасників та символу. Концертна програма включає тематичнi виступи (вiрш, твiр чи оповiдання; пісня; танець; театралізована сценка; конкурс авторських робіт типового українського нацiонального ремесла та інші).
Єпископ Кременчуцький і Лубенський Миколай подякував організаторам фестивалю та засудженим за натхненну роботу, побажав сили духу, благословив на добрі справи. У свою чергу засуджені подякували Преосвященнійшому єпископу Миколаю за духовну підтримку та подарували майстерно виготовлену бісером ікону «Марія з дитям».