Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ. За останній тиждень відійшов у вічність вже третій священик єпархії

Свято світлого Христового Воскресіння омрачається скорботою і сльозами православних людей Полісся через смерть своїх рідних та близких, котрі вмирають внаслідок радіоактивного забруднення. Вмирають як миряни так і духовенство. За останній тиждень Сарненська єпархія втратила вже третього священика.

З сумом сповіщаємо, що 5 травня 2016 року, на 52-му році життя відійшов до Господа клірик Сарненської єпархії настоятель Свято-Михайлівського храму села Золоте, Дубровицького району протоієрей Георгій Парфенюк.

6 травня, по благословінню керуючого єпархією митрополита Сарненського і Поліського Анатолія у Свято-Михайлівському храмі села Золоте була звершена заупокійна Божественна Літургія, котру очолив благочинний Дубровицького благочиння – протоієрей Микола Іваничко.

Після заупокійної Літургії було звершено Чин похорону новопреставленого протоієрея Георгія. Митрополит Анатолій над новопреставленим прочитав розрешительну молитву.

За богослужінням молилося більше двадцяти священиків єпархії та парафіяни храму.

У надгробному слові, владика, зокрема сказав: «Отець Георгій був смиренний і доброзичливий священик, вірно служив Матері-Церкві. За його сприянням був збудований новий храм. Хай Господь милістю Своєю покриє його душу та сподобить Царства Небесного».

Поховано протоієрея Георгія Трофімчука на завівтарній частині храму.

Керуючий єпархією, митрополит Сарненський і Поліський Анатолій разом з духовенством єпархії висловлюють щирі співчуття рідним, близьким та духовним чадам новопреставленого протоієрея Георгія.

Біографічна довідка:

Протоієрей Георгій Парфенюк народився 4 травня 1964 року в селі Михалин, Березнівського району в родині православних селян.

В 1990 році рукопокладений в сан священика преосвященним Димитрієм, єпископом Полоцьким і Вітебським. Ніс церковний послух на різних парафіях УПЦ.

У 2005 році архієпископом Сарненським і Поліським Анатолієм був призначений настоятелем Свято- Михайлівського храму села Золоте, Дубровицького району.
DSC_0115DSC_0127