Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКАЧЕВЕ. Свалявський монастир молитовно вшанував своїх небесних покровителів

24 травня, у вівторок п’ятого тижня після Пасхи в день молитовної пам’яті святих рівноапостольних Мефодія (885) та Кирила (869), вчителів слов’ян  керуючий єпархією, Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив архієрейське богослужіння в Свалявському Свято-Тройце-Кирило-Мефодіївському жіночому монастирі.

Біля соборного храму при вході, архієрея з квітами зустрічала настоятельниця монастиря – ігуменя Ніна (Мізун) з сестрами обителі.

Святкову Божественну Літургію архіпастир звершив в головному соборі обителі.

Владиці співслужили секретар Єпархіального управління протоієрей Віктор Місо, намісники чоловічих монастирів та численне духовенство різних благочинь єпархії.

На святкову Літургію зібралася чимала кількість вірників.

Архієрейське богослужіння чудово оспівував хор сестер обителі.

Після завершення богослужіння був звершений традиційний Хресний хід довкола храму обителі з уставним читанням Євангелія.

Після цього владика привітав присутніх священнослужителів, вірян та насельниць монастиря з престольним святом, після чого звернувся до них з проповіддю, розповівши про життя та діяння рівноапостольних Кирила і Мефодія.

У свою чергу, настоятельниця обителі щиро подякувала своєму архієрею, присутнім представникам влади, духовенству та прочанам за те, що не полишають у своїх молитвах та присутністю жіночу обитель.