Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МАКАРІВ. Речник вікаріатства взяв участь у Кирило-Мефодіївських читаннях у Мінську

 

26-27 травня в столиці Республіки Білорусь Мінську відбулася ХХІІ Міжнародна науково-богословська конференція «Кирило-Мефодіївські читання», присвячена темі «Християнські цінності в культурній традиції Сходу та Заходу — історія та сучасність».

Щорічні Кирило-Мефодіївські читаня є форумом, який протягом вже понад вох десятиліть збирає фахівців з Білорусі та інших країн, що працюють у галузі богослiв’я, історії, філософії, релігієзнавства та інших гуманітарних дисциплін.

Цьогоріч в читаннях взяли участь більше 100 представників, серед яких вчені та дослідники з Білорусі, України, Німеччини, Росії, Швейцарії. Вперше місцем проведення конференції стала Мінська духовна академія, яка цього року відзначатиме 20-ту річницю свого заснування. Також читання стали першими серед заходів, передбачених до 20-ліття міжнародного громадського об’єднання «Християнський освітній центр імені святих Мефодія та Кирила», яке відзначатиметься у 2017 році.

На запрошення організаторів та з благословення Блаженнішого Митрополита Київського i всієї України Онуфрія участь у форумі взяв прес-секретар Макарівського вікаріатства Київської єпархії, викладач Вищих богословських курсів імені святого рівноапостольного Великого князя Володимира Всеукраїнського православного педагогічного товариства архімандрит Філарет (Єгоров).

Під час урочистого відкриття заходу до учасників, гостей, представників дипломатичного корпусу звернувся з вітальним словом Валерій Джигун — тимчасовий повірений у справах України в Республіці Білорусь.

Архімандрит Філарет представив доповідь «Християнське свідчення на Сході та Заході: з досвіду пастирського служіння в православних парафіях Італії», в якій розповів про окормлення української православної діаспори, а також інших православних християн у цій країні. Зокрема, мова йшла про парафію святителя Амвросія Медіоланського у Міланi (Iталiя), яку очолює архімандрит Амвросій (Макар). Окремо доповідач зупинився на співпраці даної парафії та інших православних громад Італії з парафіями Макарівського вікаріатства Київської єпархії в напрямках місіонерства, благодійного та соціального служіння.

Також речник вікаріатства взяв участь у круглому столі «Духовність, моральність, традиції. Християнські цінності в системі освіти», розповівши його учасникам про викладання предмета Основи християнської етики в школах України.

Митрополит Мінський i Заславський Павел подякував отцю Філарету за участь у читаннях. Ректор Мінської духовної академії архімандрит Сергій (Акімов) підкреслив, що в усіх храмах та монастирях Білоруської Православної Церкви постійно підносяться молитви за мир в Україні.

makariv-vikar.kiev.ua