Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Єпископ УПЦ відвідав святковий захід до Дня Конституції Польщі

10 травня за благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та на запрошення Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні пана Генрика Литвина єпископ Боярський Феодосій вiдвiдав концерт-прем’єру Польської музичної культури в Національній опері України.

Святковий захід було організовано Посольством Польщі за участю Польського Інституту в Києві та інших громадських і комерційних організацій польської діаспори в нашій країні і присвячувався Національному святу Конституції Польщі (пам’ять прийняття Конституції Речі Посполитої 3 травня 1791 р.).

Концерт польської музики в Національному академічному театрі опери та балету України ім. Т. Г. Шевченка, в якому взяли участь знамениті виконавці та творчі колективи з Польщі та України, відвідали державні службовці та дипломати, діячі релігії, науки, культури.

Перед початком концерту з вітальним словом до присутніх виступили Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні пан Генрик Литвин та Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні пан Марюс Януконіс.