Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Представники УПЦ відвідали вечір-реквієм пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу


18 травня в Національній опері України ім. Тараса Шевченка відбувся вечір-реквієм вшанування пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу. Захід відвідав Президент України Петро Порошенко.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та на запрошення організаторів пам’ятний вечір відвідав вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Миколай. Преосвященного владику супроводжував співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Віталій Поліщук.

На захід прибули дружина голови держави, Прем’єр-міністр України Володмир Гройсман, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, переможниця «Євробачення» співачка Джамала, громадські та політичні діячі, представники кримськотатарської громади, кияни.

Президент України в своєму слові наголосив на підтримці кримських татар світовою спільнотою. Після виступу Петра Порошенка у виконанні симфонічного оркестру та капели «Думка» глядачі змогли послухати твори композитора Євгена Станковича та національні композиції кримських татар Хайтарма, що супроводжувалися кадрами з однойменного фільму, де показані трагічні події депортації 18 травня 1944 року. Також декламувалися вірші кримськотатарською та українською мовами.