Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. 25-річчя Житомирського дитячого хору «Глорія»!


18 травня, у музичній філармонії відбувся святковий концерт міського дитячого зразкового хору «ГЛОРІЯ». Захід приурочено до 25-річчя від заснування колективу.

Керуючий Житомирською єпархією, Високопреосвященніший архієпископ Никодим, привітав керівника хору, а також весь дитячий колектив із святом, побажав Божої помочі та міцної наснаги у продовженні доброї справи. Також Владика подарував хорові ікону Божої Матері.

Про колектив:

Зразковий дитячий хор МШ № 1 ім. Б.Лятошинського м. Житомир створений у 1991 році 22 травня 1996 року Колегією управління культури обласної державної адміністрації хору було присвоєно звання «Зразковий». Колектив є постійним учасником концертів, що проводяться в області до державних свят та ювілейних дат видатних композиторів. Хор постійно бере участь у Міжнародних, Всеукраїнських, обласних та міських фестивалях, конкурсах, оглядах-конкурсах.

Зразковий хор «GLORIA» є переможцем усіх міських та обласних хорових фестивалів–конкурсів, двічі володар Гран-Прі, неодноразовий учасник звітів майстрів мистецтв і художніх колективів Житомирської області (1997р. – Український дім, 2004 рік – Національний палац «Україна»).

Хор учасник та дипломант фестивалю «Співає Київщина» ( V VI фестиваль – 1997 р., VII фестиваль – 1999 р.) фестиваль 1995 р., у 1997 році хоровий колектив був запрошений до Нідерландів, де виступав з концертами.

2001 р – народними українськими піснями, колядками та духовною музикою діти хору вітали з Різдвом Христовим посла та працівників Посольства Великої Британії у м. Києві.

Колектив виступав на засіданнях « Тоніки» – хорової асамблеї – клубу хормейстерів дитячих та юнацьких колективів у Національній музичній академії ім. П.Чайковського, у Колонному залі ім. М.Лисенка Національної філармонії України, в храмах м. Києва. (2002р, 2007р.); учасник Хорової асамблеї М.Леонтовича (2007р.м.Вінниця).

Колектив було запрошено до Міжнародного дитячого центру «АРТЕК», де колектив брав участь у V Міжнародному хоровому конкурсі ім. Г.Струве «Артеківські зорі» та отримав Гран –Прі і кубок Анатолія Авдієвського –(2002р.)

2003 р.- 35 Міжнародний хоровий конкурс в м. Толоса (Іспанія)- ІУ премія і диплом.
2004 р.- 33 Міжнародний хоровий конкурс в м Тур (Франція) – срібна медаль (золото не присуджувалось).
2005 р. – 28 Міжнародний хоровий конкурс в м. Варна (Болгарія) – срібна медаль .
2005 р. – срібний диплом та диплом за краще виконання сучасної музики (VІІІ Міжнародний хоровий конкурс ім. Г.Струве «Артеківські зорі»).
2006 р.- 34 Міжнародний хоровий конкурс у м. Омолоуц (Чеська Республіка) – золота медаль.
2006 р. – 54 Міжнародний хоровий конкурс «Гвідо де Ареццо» в м. Ареццо (Італія) – ІІІ премія (І-а не присуджувалась).
2007 р. – Золотий диплом, золотий Скрипічний ключ , Грант на фестивалі до Москви (Х Міжнародний хоровий конкурс ім. Г.Струве «Артеківські зорі»).

Керівник хору Заслужена артистка України Клименко Наталія Андріївна, концертмейстери – Заслужений діяч мистецтв України.