Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Посол Болгарії в Україні молитовно вшанував у Лаврі святих Мефодія і Кирила

24 травня у день пам’яті святих рівноапостольних Мефодія і Кирила, учителів Словенських, керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив молебень перед пам’ятником святим, що знаходиться на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Київської духовної академії.

Тихие лаврские улицыДень пам’яті святих Мефодія і Кирила є національним святом Болгарії – Днем болгарської культури і слов’янської писемності.

Разом з владикою за молебнем молилися викладачі та студенти Київських духовних шкіл, Надзвичайний і Повноважний Посол Болгарії в Україні Красімір Мінчев, а також співробітники Посольства.

Того ж дня ввечері у Посольстві Болгарії в Україні відбувся урочистий прийом з нагоди національного свята болгарської культури і слов’янської писемності.

За благословенням митрополита Бориспільського та Броварського Антонія у святковому заході взяв участь старший помічник ректора Київської духовної академії з навчально-методичної роботи архімандрит Сильвестр (Стойчев).