Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Архієпископ Никодим відвідав зону відчуження

9 травня архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим відвідав свою малу Батьківщину місто Чорнобиль. Вже традиційно багато років у цей день в зону відчуджеення прибувають люди аби відвідати рідних та близьких, що поховані на кладовищах. Цьогоріч поминальний день співпав із державним святом Перемоги та Примирення.

З нагоди цієї події Владика очолив у місцевому Свято-Іліїнському храмі святу Божественну літургію. Його Високопреосвященству співслужив настоятель храму архім. Сергій (Якушин), клірик Житомирської єпархії прот. Віктор Голубовський та інші. На богослужіння зібралось чимало гостей та місцевих працівників. Особливі заупокійні молитви під час служби були піднесені за воїнів, які загинули в роки війни, а також за ліквідаторів та жителів зони відчудження що спочили.

Після літургії Владика Никодим вшанував пам’ять спочилих воїнів на Чорнобильському монументі Слави. Тут були покладені квіти та відправлена заупокійна літія.

Також, уже традиційно, архіпастир відвідав кладовище, на якому була звершена велика панахида. Тут Владика помолився на могилці рідної матері.

Усі богослужіння в зоні відчудження оспівував хор Житомирського Свято-Покровського храму.

Прес-служба Житомирської єпархії.

Архієпископ Никодим відвідав зону відчудження!

Архієпископ Никодим відвідав зону відчудження!

Архієпископ Никодим відвідав зону відчудження!

Архієпископ Никодим відвідав зону відчудження!