Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Блаженніший Митрополит Онуфрій: Найперше – спасіння душі

22 травня, під час Божественної літургії у Свято-Миколаївському храмі с. Коритне на Буковині, Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до пастви рідного села зі словом проповіді.

Його Блаженство нагадав віруючим, що цього дня Свята Церква відзначає пам’ять святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських – молитовника перед Богом, шанованого як християнами, так і іновірцями.

«Святий Миколай ніколи не залишає людину без допомоги, якщо вона з щирим серцем, з теплою молитвою звертається до нього, – сказав Архіпастир. – Лише наше прохання має бути розумним, тобто воно повинно мати мету. Найперше, це спасіння душі. А по-друге, щоб Господь нам дав те, що буде благопотрібне для спасіння».

Предстоятель наголосив, що людина у своєму житті має керуватися не бажанням влади чи багатства, а прагненням спасіння душі. «Це є головна мета у земному житті – отримати вічне спасіння, тому що заради цього спасіння Господь створив людину. Заради цього спасіння Господь став людиною – прийняв на себе людську природу, освятив її, зробив її чистою та переможницею смерті, переможницею тління».

Завдяки спасительному боговтіленню смерть вже немає влади над людиною. Смерть сьогодні стала сном, після якого померлий обов’язково повстане. «Всі будуть воскрешенні, і людина отримає те, що вона заробила під час свого земного життя», – продовжив архіпастир.

«Тому ми просимо святого Миколая, щоб наше життя було таким, аби не було нам соромно перед Богом, аби ми не соромилися за свої вчинки, за свою поведінку, за свої слова, за свої справи», – підсумував Блаженніший владика.