Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БАКУ. Делегація Синодального військового відділу УПЦ звершила паломництво до святинь Закавказзя

Під час подорожі співробітники Відділу на чолі з митрополитом Августином мали зустріч з Святійшим Герегіном ІІ, Верховним Патріархом і Католікосом всіх вірмен, а також обмінялися досвідом з головним капеланом Збройних сил Вірменії єпископом Вартанесом

13-25 травня 2016 року, за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, відбулася планова паломницька подорож делегації Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України до країн Закавказзя. У паломництві до святинь Азербайджану, Грузії та Вірменії взяли участь представники військових формувань України. Делегацію очолив голова Синодального військового відділу УПЦ митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин.

Як повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Синодального військового відділу, метою поїздки було вивчення досвіду організації служби військового духовенства в цих країнах.

IMG_1870Протягом двох днів делегація перебувала в Азербайджані, де її гостинно зустрів архієпископ Бакинський і Азербайджанський Олександр. Паломники побували на місці мученицької смерті апостола Варфоломія, ознайомилися з архітектурними та культурними пам’ятками Баку, а також мали зустріч з послом України в Азербайджані паном Олександром Міщенком.

15 травня у Неділю святих жон-мироносиць митрополит Августин очолив Божественну літургію у кафедральному соборі м. Баку, чисельні парафіяни якого цього дня відзначали престольне свято.

IMG_2187
IMG_1718
DSC05640

На території Грузії паломники відвідали Мцхету, монастир Светіцховелі, де зберігається частина хітона Христа, монастир Джварі та храм Сіоні, головною святинею якого є хрест святої рівноапостольної Ніно – хрестительниці Грузії.

DSC06904Найбільш тривалою та насиченою була програма перебування делегації відділу у Вірменії. Тут паломники відвідали монастирі та храми північної Вірменії: Ахпат, Санаін, Одзун.

В монастирі Ечміадзін, який є резиденцією патріарха, делегацію прийняв Святіший Герегін ІІ, Верховний Патріарх і Католікос всіх вірмен. Під час зустрічі патріарх, в тому числі, висловив подяку за молитовну підтримку миру в регіоні, а також побажав миру та злагоди народу України.

У Вірменії паломники також побували у монастирях Дадіванк, де апостол Фома висвятив перших єпископів, Гандзасар, де зберігається частка глави Іоанна Хрестителя, відвідали монастирі Татєв, Гегард, руїни храму Звартноц, храми Святої Ріпсіме і Святої Гаяне.

IMG_4378-copy (1)Програма перебування делегації відділу у Вірменії була погоджена і відбувалася у тісній взаємодії з головним капеланом Збройних сил Вірменії єпископом Вартанесом, тому паломники мали можливість ознайомитися з досвідом організації капеланської служби, безпосередньо поспілкуватися з вірменськими капеланами.