Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЗАПОРІЖЖЯ. У Класичному приватному університеті склали випускні іспити перші бакалаври богослов’я

 

17 травня в Запоріжжі на кафедрі православного богослов’я Класичного приватного університету пройшли випускні державні іспити. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Запорізької єпархії.

Екзаменаційну комісію очолив архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука. На думку членів комісії, успішне складання іспитів студентами та отримання в недалекому майбутньому диплома державного зразка відкриває нові перспективи для Православ’я не тільки в Україні, але й у всьому світу. «Професія теолога повинна стати затребуваною в сучасному суспільстві, – зазначив Преосвященний владика. – Чотири роки тому, коли Міністерство освіти видало ліцензію Класичному приватному університету – першому українського вишу на право викладання академічної дисципліни «богослов’я» – була зроблена перша спроба інтегрувати релігійну освіту в світську сферу».

Владика тепло привітав перших випускників – бакалаврів богослов’я – і побажав високо тримати планку першості.

«Професійні фахівці в галузі теології, державно-міжконфесійних відносин, релігієзнавці, потрібні в численних установах, департаментах і міністерствах, не кажучи вже про сферу освіти і ЗМІ, – сказав Преосвященний владика. – Православний теолог – професія майбутнього».