Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Спочив у Господі клірик Трьохсвятительської парафії протоієрей Сергій Дунаєв

24 квітня, в день Входу Господнього в Єрусалим, після тривалої хвороби спочив у Господі протоієрей Сергій Дунаєв, клірик храму Нерукотворного Образу Господнього парафії Трьох Святителів на Борщагівці.

Протоієрей Сергій народився 08.04.1946 р. у місті Ростов-на-Дону (Росія). Навчався в Київському річковому технікумі, Московському художньому інституті, працював художником-оформлювачем. Перед ним відкривалася кар’єра художника, але Господь закликав його до священицького служіння.

У 1990 р. прийняв сан, закінчив Київську Духовну семінарію. З 1990 по 1993 рр. служив в с. Тинівка Жашківського р-ну Черкаської області, побудував там храм на честь Покрови Пресвятої Богородиці і власноруч розписав його. З 1993 по 2015 рр. служив у храмовому комплексі Архістратига Божого Михаїла, що в Дарниці (Дніпровське благочиння). З 2015 року і до смерті був кліриком храму Нерукотворного Образа Господнього на Борщагівці (Святошинське благочиння).

Отець Сергій за роки служіння здобув любов парафіян, багато віруючих зверталися до нього за духовними порадами. Він також відомий як талановитий художник та іконописець. Останні іконописні роботи – вівтар храму Нерукотворного Образу.

Відспівування спочилого протоієрея відбудеться 27 квітня об 11:00 у храмі Нерукотворного Образу Господнього парафії Трьох Святителів (вул. Якуба Колоса, 2). Заупокійне богослужіння у співслужінні кліриків Київських храмів очолить Преосвященний Миколай, єпископ Васильківський, вікарій Київської Митрополії.

Протоієрея Сергія буде поховано на Лук’янівському кладовищі м. Києва.